Diamond Games heeft 9 speelsters uit top-20 beet

© afp

BRUSSEL - Op de 6e editie van de Proximus Diamond Games 2007, het WTA-toernooi van 10 tot 18 februari in Antwerpen, zullen 9 speelsters uit de top-20 te bewonderen zijn.

jns

Naast de 7 namen die vorige maand al bekend waren, waaronder Kim Clijsters en de Française Amélie Mauresmo, zegden de voorbije dagen ook de Zwitserse Patty Schnyder (WTA 9) en de Russische Anna Chakvetadze (WTA 13) toe.

Bovendien zal ook de Amerikaanse Venus Williams (WTA 6) te bewonderen zijn in het Sportpaleis. Dat maakte organisator Bob Verbeeck donderdag bekend.

De zeven toppers die eind november al hadden toegezegd, zijn, naast Clijsters (WTA 5) en Mauresmo (WTA 2), de Russinnen Nadia Petrova (WTA 6), Elena Dementieva (WTA 8) en Dinara Safina (WTA 11), de Servische Ana Ivanovic (WTA 14) en de Duitse Anna-Lena Grönefeld (WTA 19).

Venus

Over de toezegging van publiekstrekker Venus Williams was Bob Verbeeck erg verheugd. ,,Venus is al twee weken aan het trainen. Vandaag kreeg ik de bevestiging dat ze erbij zal zijn. Het is natuurlijk afwachten hoe ze zal presteren, maar het is alvast heel leuk dat ze meedoet. Zo verschijnen de winnaressen van de vijf edities aan de start."

Williams won de eerste twee edities (2002 en 2003), Clijsters was de beste in 2004, Mauresmo won in 2005 en 2006. De Amerikaanse komt in 2007 wel niet in aanmerking voor het diamanten racket. Daarvoor moet een speelster het toernooi drie keer winnen in vijf jaar. Mauresmo kan wel een gooi doen naar het kostbare kleinood.

Kim bobblehead Clijsters

Omdat Kim Clijsters in 2007 stopt met tennissen, wordt de Diamond Games haar laatste toernooi op Belgische bodem. Volgens Bob Verbeeck verloopt de voorbereiding op haar afscheidsjaar naar wens. ,,Kim heeft de training volop hervat. Ze oefent elke dag anderhalf tot twee uur." Op 1 januari vertrekt Clijsters al om 7u30 naar Hongkong, waar ze deelneemt aan een exhibitietoernooi.

Net als afgelopen jaar worden ook in 2007 de toeschouwers die naar de eerste match van Kim Clijsters in Antwerpen komen kijken extra in de watten gelegd. In 2006 trakteerde de Limburgse iedereen op een fles champagne, volgend jaar krijgt elke toeschouwer op woensdag 14 februari een zogenaamde ’bobblehead’, een figuurtje in de vorm van Clijsters.

,,Het concept van de bobblehead heb ik ontdekt in de Verenigde Staten", zegt Verbeeck. ,,Daar behoort het tot de meest geliefde sportmemorabilia van de fans. Vooral in de NBA wordt het vaak gebruikt. Zo zijn er bobbleheads van Michael Jordan en Dirk Nowitzki. Ook in het tennis bestaat het want op de US Open heb ik er een gezien van Maria Sharapova. Iedereen die naar de eerste match van Clijsters komt kijken, krijgt een exemplaar van Kim. Wij hebben er 15.000 voorzien. Ik denk dat het figuurtje op heel wat kinderkamers zal terechtkomen.

75.000 tickets verkocht

Ondertussen loopt de voorverkoop van de Diamond Games als een trein. ,,Er zijn al 75.000 tickets verkocht. Dat is tien procent meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar", zegt een trotse Verbeeck. ,,Toch zijn er nog tickets voor alle sessies. Voor de finale zijn er nog 3.000 kaarten." Tickets zijn te verkrijgen via het nummer 070/345.345 of via de website www.proximusdiamondgames.be.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen