Ferrari wil Alonso niet hebben

© ap

Fernando Alonso heeft dit seizoen al laten verstaan dat hij een overstap naar Ferrari niet ondenkbaar vindt, maar het Italiaanse team heeft geen zin in de tweevoudige wereldkampioen: "We zouden onszelf schaden".

loa

"Raikkonen en Alonso in hetzelfde team laten aantreden, zou schadelijk zijn." Dat zegt Luca di Montezemolo, voorzitter van Ferrari, in de Italiaanse krant Gazetta dello Sport. "Ik wil twee ploeggenoten die kunnen samenwerken."

Di Montezemolo reageert daarmee op de geruchten die Alonso omringen. De Spanjaard rijdt dit jaar opnieuw voor Renault, maar kan met zijn bolide niet op tegen het technisch vernuft van Ferrari en Mercedes-McLaren. De tweevoudige wereldkampioen ontkende dat in zijn overeenkomst met Renault een clausule zou staan die hem de kans biedt nog voor het einde van het seizoen over te stappen naar Ferrari, maar merkte wel op dat contracten "zeer flexibel" kunnen zijn. De Spanjaard verwees zo met een knipoog naar zijn vertrek bij McLaren vorig jaar, nadat hij er amper een jaar gereden had.

Momenteel is de Braziliaan Felipe Massa de ploegmaat van wereldkampioen Kimi Raikkonen bij Ferrari. Massa ging wat onzeker van start dit seizoen, waardoor de speculaties over de komst van Alonso aanzwollen. Maar in de laatste GP, die van Bahrein, ging Massa met de overwinning lopen. Raikkonen leidt voorlopig in de WK-stand, Massa staat 6de, Alonso 9de.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen