Goud voor Wouter Hebbrecht op 200 m tijdrijden

Op het WK skeeleren op de weg in het Colombiaanse Cali hebben woensdag zowel junior Bart Swings als senior Wouter Hebbrecht een gouden medaille veroverd. Swings was de beste op de 10 km puntenkoers, Hebbrecht was de snelste op de 200 meter tijdrijden.

jav

Goud voor Bart Swings en Wouter Hebbrecht (2) Bart Swings, die vorige week op de piste al brons won op de 10 km punten/afvalling, toonde opnieuw zijn wereldklasse. Halfweg de wedstrijd won hij enkele tussensprinten, rustte dan even uit en ging er in de voorlaatste ronde voluit vandoor om de eindsprint met voorsprong te winnen. Hij won 4 punten meer dan de Italiaan Amabili. De Nederlander Verweij won het brons.

Ook op Wouter Hebbrecht stond geen maat. In de kwalificatie reed hij al de snelste tijd en hij deed dit nog eens over in de finale. De Italiaan Duggento, die beloofd had het wereldrecord te zullen breken, strandde op 16.373. Hebbrecht, die als laatste de finale reed, weerstond de druk en reed foutloos. Hij klokte af op 16.366 en bleef Duggento 7 duizendsten voor. Zijn tijd is meteen de nieuwe Belgische besttijd.

De Evergemnaar, die een topsportcontract heeft bij Bloso, traint sinds twee jaar in Amerika. Na het brons vorig jaar op deze afstand, ziet hij zijn inspanningen nu beloond met een wereldtitel.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen