Premier Leterme feliciteert Tia Hellebaut

Premier Yves Leterme feliciteert Tia Hellebaut met haar gouden medaille in het hoogspringen op de Olympische Spelen in Peking. 'Tia Hellebaut heeft opnieuw haar klasse bewezen. Ze bevestigt dat ze tot de wereldtop behoort in het hoogspringen', aldus de Belgische eerste minister.

jns

'Haar medaille is niet alleen een persoonlijke overwinning voor Tia maar ook een opsteker voor de hele Belgische sportwereld. Een historische overwinning overigens, want het was van 1964 geleden dat een Belg goud won in een atletieknummer op de Olympische Spelen', aldus Leterme.

De premier herhaalt zijn gelukwensen aan het Belgische Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), de atletiekfederatie, alle Belgische atleten en hun begeleiders. 'De twee Belgische medailles maken van deze Olympische Spelen definitief een succes voor ons land', aldus Leterme.

Ook de vijfde plaats van het Belgische estafetteteam op de 4x400 m bij de mannen is volgens de premier een opmerkelijke prestatie. 'Het doel was de finale halen. Dan nog vijfde worden, is beter dan verhoopt en oververdiend', aldus Leterme.

De eerste minister feliciteerde tot slot ook veldrijder Sven Nys, die zaterdag in de mountainbikerace in Peking een knappe negende plaats behaalde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen