Vandenbroucke weer in verdenking gesteld voor dopinggebruik

BRUSSEL- Wielrenner Frank Vandenbroucke is woensdag urenlang door de federale politie van Dinant verhoord. De renner werd in verdenking gesteld voor voor het vervoer, de aanschaf en het bezit van anabolica. Het zou gaan om testosteron. Hij ontkent de feiten en werd opnieuw vrijgelaten, aldus het parket van Dinant.

avb, jns

,,Frank Vandenbroucke werd ondervraagd door de Dinantse onderzoeksrechter Olivier Bontyes die de wielrenner in verdenking stelde. Vandenbroucke werd rond 22 uur vrijgelaten", aldus het parket van Dinant.

,,De wielrenner ontkent de feiten. Hij gaf alleen aan dat hij voedingssupplementen heeft genomen. Toch stelde de onderzoeksrechter hem in verdenking'', zegt het parket donderdagochtend.

Het verhoor past in een dopingschandaal dat begin vorig jaar losbarstte na een razzia in de fitnesswereld. Vandenbroucke zou, net als andere renners, dopingproducten gekocht hebben bij bodybuilders. Een van hen is Limburger Ferdy Robyns.

VDB zou testosteron gekocht hebben tijdens zijn glorieperiode, tussen 1999 en 2000, zegt het parket van Dinant aan AFP. In de lente van 1999 behaalde het enfant terrible zijn tot nog toe grootste overwinning in Luik-Bastenaken-Luik. Toen reed VDB bij Cofidis, dat samenwerkte met Robyns' voedingsbedrijf Performance.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen