Pereiro vrijuit voor Frans antidopingagentschap

PARIJS - Het Franse antidopingagentschap (AFLD) heeft de dossiers van 11 renners die positief testten in de Tour de France van 2006, zonder gevolg geklasseerd. Dat heeft het agentschap donderdag meegedeeld. Onder hen ook dat van de Spanjaard Oscar Pereiro (Caisse d'Epargne), de nummer twee van de Tour 2006. Alle renners konden een medisch voorschrift voorleggen.

ivb

AFLD-voorzitter Pierre Bordry zei donderdag dat hij het betreurde dat de renners ,,zo veel tijd nodig hadden om de gevraagde documenten aan het AFLD te bezorgen."

Hij preciseerde dat Pereiro pas op 19 januari op de proppen kwam met zijn voorschrift, terwijl het AFLD hem daar al in de herfst van vorig jaar naar had gevraagd. De Spanjaard deed dat pas nadat hij in de Franse media verdacht werd van dopinggebruik.

De Franse krant

Le Monde

had geschreven dat Pereiro positief had getest op het gebruik van Salbutamol, een middel tegen astma, na de bergritten naar Gap op 17 juli en naar La Toussuire op 19 juli. De internationale wielerunie (UCI) bleek op de hoogte van het feit dat Pereiro over een certificaat beschikte, maar noemde hem nalatig omdat hij het nog steeds niet aan het AFLD had bezorgd.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen