Anderlecht wint en kruipt weer dichter bij Genk

© belga

Germinal Beerschot moest op eigen veld het onderspit delven tegen Anderlecht. Paars-wit ging winnen met 1-3.

ivb

De Brusselaars begonnen vinnig aan de wedstrijd en creërden meteen een aantal kansen. Germinal Beerschot liet niet begaan en voetbalde aanvankelijk behoorlijk mee. Halverwege de eerste helft daalde de kwaliteit van van het spel echter bij beide ploegen.

Net voor de rust brengt Tchité Anderlecht dan toch op voorsprong. Hij rondt een snelle counter van paars-wit mooi af: 0-1.

Aan het begin van de tweede helft krijgt Beerschot een strafschop wanneer Deschacht Sterchele onderuit haalt. Cruz schiet echter veel te slap in en Zitka pakt.

Even later krijgt Beerschot het deksel op de neus. De Man bedient Boussoufa, die het overzich behoudt en voorzet naar Tchité. Die werkt perfect af en Anderlecht staat 0-2 voor.

In de 72e minuut scoort Sterchele de aansluitingstreffer voor Germinal Beerschot, maar lang duurt het geluk van de Antwerpenaars niet. Tien minuten later geeft Wasilewski Beerschot de doodsteek: 1-3.