Genk bant nieuwe manager Defour

© © BELGA

Het rommelt rond Steven Defour (18). Een transfer naar Ajax leek nakend, maar bij Genk zijn ze allerminst tevreden met de beslissing van Defour om zijn begeleider in te ruilen voor manager Paul Stefani. ,,Met hem praten we niet'', stelt voorzitter Jos Vaessen.

Gunther DE VOS en Rudi SMEETS

Defour werd zondagmiddag door de fans van Genk bekroond als meest verdienstelijke speler. Het doorbraakjaar van de kleine Mechelaar zou meteen zijn laatste bij Genk kunnen zijn. Defour heeft zijn zinnen gezet op een sportief en financieel lucratieve overstap naar Ajax. Vorige week bedankte de middenvelder zijn vaste begeleider Marc Vanlaere en koos hij voor Paul Stefani als nieuwe makelaar.

,,Misschien is een raar moment, maar je moet er niets achter zoeken'', sust Defour. ,,Als Ajax en Genk tot een overeenkomst komen, is de kans groot dat ik vertrek. Als ik moet blijven, dan blijf ik.''

Genk wil echter niets meer te maken hebben met Stefani. De keuze van Defour voor de Limburger, onder andere ook de manager van Igor De Camargo, werd mee bepaald door Paul Heylen, ex-directeur van Genk. Bij de Limburgse club is men niet te spreken over Stefani, ook omdat hij de transfer van Branko Strupar naar Derby County regelde.

,,Wij zijn allerminst gelukkig met de keuze van Steven'', zegt voorzitter Jos Vaessen klaar en duidelijk. ,,We stellen ons grote vragen. Laat één zaak duidelijk zijn: Stefani is persona non grata bij ons. Hij komt het stadion niet in en wij zullen onder geen enkel beding met hem aan tafel gaan zitten.''

Defour nam dus Stefani onder de arm om bij Genk weg te kunnen, maar die beslissing heeft nu een averechts effect. ,,Als Genk wil praten, zal het met Stefani moeten gebeuren'', zegt Defour. ,,Ik heb hem gekozen omdat ik een erkende makelaar wilde. Wat Genk ervan vindt, is mijn zorg niet. Er zal wel een oplossing gevonden worden.''

Akkoord

De transfer van Defour naar Ajax zat op het goede spoor. Als beide clubs tot een akkoord kwamen over de transfersom (vijf tot zes miljoen euro), dan kon de speler in Amsterdam een mooi contract tekenen voor vijf seizoenen. Nu moet alles weer herbekeken worden.

,,Wij wachten rustig af op een mogelijk akkoord tussen Genk en Ajax'', zegt Stefani. ,,Ik wil gerust met Vaessen praten. Maar dat is ook niet nodig. Met de besprekingen tussen Genk en Ajax heb ik niets te maken. Pas als zij een akkoord hebben, is het aan mij om met Ajax rond de tafel te gaan zitten.'' Wordt ongetwijfeld vervolgd. (GDV/RS)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen