Brazilië vernedert Argentinië

© © AP

Met groot vertoon heeft Brazilië de finale van de Confederatie Cup afgesloten. Met 4-1 kreeg Argentinië een les in efficiëntie van de geniale Braziliaanse voorhoede.

KVU)

Argentinië kon nooit de indruk geven dat het Brazilië in gevaar kon brengen. Van bij de start toonden de Brazilianen waarom zij regerend wereld- en Zuid-Amerikaans kampioen zijn. Adriano nam al vlug doelman Lux al te grazen met een aardige krul, kort erna dropte ook Kaká vanaf de rand van de zestien het leer in doel. De Argentijnen probeerden Brazilië via Riquelme van antwoord te dienen, maar Roque Junior en Lucio stonden puik te verdedigen.

Op aangeven van Cicinho, die ook bij de eerste goal de assist gaf, pikte Ronaldinho na de rust zijn goaltje mee. De horror voor Argentinië was nog niet voorbij. Alweer Cicinho reikte Adriano zijn vijfde tornooitreffer aan, waardoor hij topschutter van de Confederatie Cup wordt.

De ingevallen Aimar kon wat Figueroa enkele keren naliet te doen, maar meer dan een pleister op een houten been was het niet. Argentinië werd vernederd door de aartsrivaal bij uitstek.

Als je weet dat Brazilië behalve het Gouden Vierkant Ronaldinho-Robinho-Adriano-Kaká nog Cafu, Roberto Carlos en Ronaldo achter de hand heeft, is het duidelijk waarom dit Brazilië volgend jaar de favoriet zal zijn op het WK.

Adriano beste speler

Adriano werd na de wedstrijd gehuldigd als beste speler van het tornooi met een gouden schoen. Voor hem is dit het orgelpunt van een wonderlijk jaar. Sinds juli 2004 maakte Adriano zo maar eventjes zestien goals in de Serie A, tien goals in Europees verband en zeven goals in de Copa America. Als zijn broze knie het houdt, wacht de 23-jarige Braziliaan volgend jaar de zware taak de seleçao naar de wereldtitel te leiden. (

KVU)

Brazilië 4 - Argentinië 1

DOELPUNTEN

: 11' Adriano 1-0, 16' Kaká 2-0, 47' Ronaldinho 3-0, 63' Adriano 4-0, 65' Aimar 4-1

BRAZILIË

: Dida; Cicinho (87' Maicon), Lucio, Roque Junior, Gilberto; Emerson; Ze Roberto; Kaká (86' Renato), Ronaldinho; Robinho (90' Juninho), Adriano

ARGENTINIË

: Lux; Zanetti, Coloccini, Heinze, Placente; Cambiasso (56' Aimar), Bernardi, Riquelme,Sorin; Figueroa (72' Tevez), Delgado (81' Galletti)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen