Medische commissie UCI lekte Armstrong-controles

Mario Zorzoli, het hoofd van de Medische Commissie van de UCI, werd op eigen verzoek geschorst. Zijn dienst wordt immers verantwoordelijk gehouden voor het feit dat vijftien controleformulieren van Lance Armstrong lekten naar het Franse

L'Équipe

, dat er zijn epo-beschuldigingen aan het adres van de Amerikaan op baseerde.

(HC, ODW)

Volgens de UCI vroeg de betrokken journalist één formulier om daarmee te kunnen bewijzen dat de zevenvoudige Tourwinnaar nooit een attest voorlegde om verboden middelen te mogen gebruiken. Uiteindelijk werden 15 formulieren doorgespeeld.

Marc Meernhout

is zondagavond met de auto verongelukt in Wevelgem. Hij was een buurjongen van Patrick Lefevere en de man door wie de Quick Stepmanager ook renner werd. De 53-jarige Izegemnaar was prof van 1975 tot 1979 en reed voor Carlos, waarvoor hij Brussel-Ingooigem won en nationaal kampioen ploegkoers werd, Ebo, Flandria en Marc Zeepcentrale. Als belofte won hij de Ronde van Vlaanderen. ,,Hij was ook enkele jaren mijn ploegmaat'', aldus Lefevere.

Meernhout wordt zaterdag om 10 uur in de Sint-Thillokerk in Izegem begraven.

(HC, ODW)

Fayt-Le-Franc

van morgen houdt rekening met sneeuwval en heeft een alternatief parcours klaar met start in Dour en acht of negen plaatselijke ronden.

Olaf Pollack

won in Los Angeles de laatste etappe in de Ronde van California. De Amerikaan Floyd Landis (Phonak) werd eindwinnaar.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen