Rudy Pevenage maakt wellicht comeback bij Rock Racing

© © BELGA-REPORTERS

Rudy Pevenage (54) en Lorenzo Lapage (42) hebben een aanbieding op zak om volgend jaar het Amerikaanse Team Rock Racing te leiden. De twee Oostamingen zouden zeer dicht bij een overeenkomst staan. Alleen de handtekeningen ontbreken nog. In welke rol de tandem zal fungeren, is nog niet volledig duidelijk, maar het lijkt erop dat ze de sportieve leiding van de ploeg van modekoning Michael Ball in handen krijgen. De Amerikaan doet al een jaar verwoede pogingen om Belgische know-how in zijn team te stoppen. Zo onderhandelde hij vorige winter met Axel Merckx, maar het kwam niet tot een deal.

Pevenage was de man achter Jan Ullrich, maar sinds de Operación Puerto in mei 2006 uitbrak, lag hij mee onder vuur. Hij werd bij de Tourstart in Straatsburg toen door T-Mobile eveneens ontslagen. Lapage was dit seizoen nog werkzaam bij Team Astana, maar het kwam niet tot een contractverlenging.

De potentiële komst van Pevenage naar de flamboyante Amerikaanse ploeg zullen automatisch de eerdere geruchten over een comeback van Ullrich doen aanzwellen. (hc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen