Stefan Schumacher ploegmaat van Boonen

Na het zomeroffensief van Silence-Lotto met de aankoop van Bernard Kohl en Sebastian Lang heeft ook concurrent Quick Step nog eens toegeslagen. De ploeg van Patrick Lefevere haalde de felbegeerde Duitser Stefan Schumacher (27) binnen.

Schumacher rijdt dus de volgende twee seizoenen aan de zijde van Tom Boonen. De Duitser is de laatste zware aankoop van Quick Step-Innergetic. 'Met Boonen, Devolder, Sylvain Chavanel en Stefan Schumacher moet ik voldoende gewapend zijn voor volgend seizoen', aldus Patrick Lefevere.

Schumacher was grof wild op de transfermarkt zodra bekend werd dat Gerolsteiner ophoudt te bestaan. 'Ik denk dat Schumacher het type is dat oorlog kan maken in heel wat klassiekers en ook op rondevlak altijd goed uit de hoek komt. Getuige daarvan zijn twee tijdritzeges in de Tour dit jaar. De liefde was wederzijds.'

Schumacher (27) was in het verleden wel geen onbesproken figuur. Hij debuteerde voor Walter Godefroot bij Telekom als een vat vol talent, maar de Duitser werd na twee jaar wegens luiheid doorgestuurd en verzeilde bij tweedeklasseteams. Dan werd hij in 2005 betrapt op het gebruik van cathine, een middel dat door zijn moeder, die dokter is, werd voorgeschreven tegen hooikoorts. Niemand minder dan rabiate dopingbestrijder Werner Franke nam de verdediging van Schumacher op zich. Hij werd vrijgepleit.

Geen plaats voor Bettini?

Schumi

heeft ook wat gemeen met Tom Boonen. Tijdens een alcoholcontrole werden begin januari sporen van amfetamines aangetroffen in zijn bloed. Hij werd door zijn team enkele weken intern geschorst, maar ging vrijuit voor de wielerwetten omdat het binnen de privé-sfeer gebeurde.

Of wereldkampioen Paolo Bettini blijft bij QuickStep, is nu een andere zaak geworden. 'Ik heb voorlopig niet genoeg geld om hem te betalen. Hij wil wachten tot na het WK in Varese. Ik hoop dat enkele kandidaat-sponsors over de brug komen. In het andere geval houden de aanwervingen bij Schumacher op. Om die reden moet ik ook afzien van Erik Zabel die ik graag bij ons had gekregen.' (hc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen