Milan kan doodvonnis van Anderlecht tekenen

© © AP

In de Serie A blijft AC Milan kwakkelen, maar vanavond volstaat één puntje voor de volgende ronde van de Champions League. Als Milan zich op AEK Athene kwalificeert, moet Anderlecht vrezen dat de Italianen over veertien dagen een B-elftal opstellen tegen Lille.

Michaël Van Damme

De suprematie van AC Milan in groep H van de Champions League kan Anderlecht zuur opbreken. De Milanezen hebben aan één puntje in hun resterende twee duels genoeg om Europees te overwinteren. Tegelijk moet Anderlecht rekenen op puntenverlies van AEK Athene en Lille tegen de Italianen. Een gevaarlijke situatie en daar kan Club Brugge over meepraten.

In het seizoen 2003-2004 was Club Brugge met Milan ingedeeld in groep H van de Champions League, net als Anderlecht nu. Voor hun laatste poulewedstrijd tegen Celta de Vigo waren de Milanezen al geplaatst. Club moest hopen dat de Rossoneri minstens een punt pakten tegen Celta om kans te maken op de tweede ronde. Milan-coach Ancelotti stelde een veredeld B-elftal op en haalde bij de rust zelfs de twee sterren, Kaká en Seedorf, naar de kant. Milan verloor met 1-2 en Club was ondanks een 2-1-zege tegen Ajax veroordeeld tot UEFA Cup-voetbal.

In de competitie raakt AC Milan dit seizoen niet uit de middenmoot na de aftrek van acht punten door het omkoopschandaal. Dit weekend kwam Milan niet verder dan 0-0 op het veld van Empoli. Het won slechts één van de jongste negen competitieduels. Ook de aanvalsmachine sputtert in de Serie A. In twaalf duels maakte Milan amper elf doelpunten.

Milan peuzelde AEK Athene tijdens de vorige ontmoeting op (3-0), maar coach Ancelotti blijft voorzichtig. ,,Athene heeft sindsdien veel vooruitgang gemaakt'', aldus de Milan-coach. Vanavond moet hij Nesta, Kaladze, Serginho en Gattuso missen wegens blessures.

AEK is klaar

AEK Athene won dit weekend met 4-1 tegen Kerkyra en blijft derde op drie punten van leider Olympiakos. Net als in het duel met Lille (1-0) vond Nikos Lymberopoulos de netten. Ditmaal twee keer. ,,Ons team wordt steeds sterker en is klaar om Milan te ontvangen'', zegt AEK-coach Ferrer. De Grieken missen middenvelder Panagiotis Lagos en verdediger Nikos Georgeas wegens blessures.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen