Sollied bijna weg, Simons (nog) niet

© © Marc Herremans

Staat Trond Sollied op het punt Club Brugge te verlaten? De Noorse trainer moet maar ,ja' zeggen tegen Olympiakos Piraeus. Blauw-zwart krijgt 400.000 euro als de Noor vandaag of morgen daadwerkelijk voor de Griekse landskampioen tekent. Timmy Simons staat verder van een vertrek. De aanvoerder van Club Brugge heeft een akkoord met PSV Eindhoven maar is nog niet weg. De landskampioen vindt het bod te laag. Maar PSV wil de 28-jarige middenvelder absoluut binnenhalen.

(WDK/FC/LVDW)

,,Maandag of dinsdag weten jullie meer'', vertelde Trond Sollied gisteren aan Griekse journalisten op zijn Griekse vakantieadres op het eiland Kreta. ,,Ik zou Olympiakos een uitdaging vinden en zou er graag werken. Maar kunnen jullie nu ophoepelen? Ik kwam naar Kreta voor rust en kalmte en begin dat nu te verliezen.''

Griekse bronnen twijfelden er niet aan: Trond Sollied tekent vandaag of morgen een contract voor twee jaar met optie op een derde voor Olympiakos Piraeus. Loon: 900.000 euro netto per jaar. Sollied sprak in februari ook al met Panathinaikos.

,,Wij worden overstelpt door telefoontjes van Griekse journalisten'', aldus D'Hooghe. ,,Officieel is er helemaal niets aan de hand. Noch de Griekse club noch onze trainer gaf ons enig signaal.''

Ceulemans en/of Van der Elst

De vastberaden signalen vanuit Griekenland verontrusten D'Hooghe niet. Maar hij reageert wel heel rustig op een mogelijk vertrek van Sollied, nog onder contract tot 2006. Club krijgt bij een voortijdig vertrek 400.000 euro van Olympiakos.

,,Vroeg of laat vertrekt hij toch'', aldus de ontspannen voorzitter. ,,We kunnen toch geen zelfmoord plegen omdat hij dat deze zomer al zou doen? Trouwens, als je een leidinggevende functie bekleedt, moet je voorzienig zijn. Wij hebben daarvoor een duidelijke strategie uitgestippeld. Dat betekent echter niet dat wij al een voorakkoord of een afspraak op papier hebben, maar in het voetbal maak je al eens een praatje met mensen, hé.''

Jan Ceulemans en/of Franky Van der Elst, de gedoodverfde opvolgers (al dan niet als duo), zullen het graag lezen. Voorzitter Michel D'Hooghe had zaterdag in elk geval in allerijl een speciale vergadering van de raad van beheer samen geroepen.

,,Ik wilde de mensen van de beheerraad informeren over de huidige toestand'', aldus Michel D'Hooghe na afloop. ,,Ik wil hierbij benadrukken dat we een kwalitatief sterkere ploeg dan dit seizoen tussen de lijnen willen brengen. Verder zeg ik niets. Ik kom pas met nieuws naar buiten als er iets concreet is.''

Dat de vergadering over een eventueel vertrek van Timmy Simons handelde, werd ontkend. Club ontving wel een bod op de speler.

,,Het bod is niet conform de waarde die wij aan de speler hechten'', aldus D'Hooghe gisteren. Een vertrek van de 28-jarige aanvoerder lijkt (voorlopig) niet aan de orde. PSV is financieel wel van een ander kaliber dan Feyenoord, dat eerder deze week achter het net viste. Ook het Rotterdamse bod was te laag. De Eindhovenaars, kampioen en bekerwinnaar in Nederland, bereikten de halve finale van de lucratieve Champions League. Ze zien wellicht de Zuid-Koreaan Park voor 7,5 miljoen euro vertrekken naar Manchester United. ,,De interesse voor Simons is héél serieus'', klinkt het in Eindhoven.

Vervanger voor Rozehnal

Bij Club Brugge noemt men alleen het vertrek van David Rozehnal ,nakend'. In dat geval zal blauw-zwart heel snel de naam van een vervanger bekendmaken. Club wil immers absoluut vermijden dat er weer berichten over een leegloop opduiken.

(WDK/FC/LVDW)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen