Buffel kan naar Rangers, maar wacht nog even af

© © WFA

Glasgow Rangers ligt weer voorop in de strijd om Thomas Buffel. De Schotse topclub bereikte op de laatste dag van 2004 een akkoord met Feyenoord over een transfersom van ongeveer 3,5 miljoen euro. Met Buffel zelf is er voorlopig nog geen akkoord.

(GDV)

,,Ik ben nog niet met de Rangers aan het onderhandelen'', zei Buffel gisterenavond. ,,Maar dat komt wel. Ik zal zeker luisteren naar wat ze voorstellen en wat hun ambities zijn. Maar pas begin van de volgende week verwacht ik een doorbraak over mijn toekomst.''

Woensdag vertrekt Feyenoord op winterstage, de Rotterdammers hopen voor die dag duidelijkheid te krijgen. Rangers mogen nu dan de beste kaarten hebben om Buffel binnen te halen, er blijven nog kapers op de kust: Anderlecht, Stuttgart en vooral het Portugese Benfica Lissabon.

De Portugezen planden een snelle coup, want ze willen graag maandag al een nieuwe spits voorstellen. Rangers, voor wie Buffel eerst te duur leek, kwam vrijdagochtend toch snel tot een akkoord met Feyenoord, nadat verdediger Boumsoung voor twaalf miljoen euro aan Newcastle verkocht werd.

,,Energiek en kwiek''

Manager Alex McLeish kijkt alvast uit naar de eventuele komst van de 23- jarige Buffel: ,,Ik zag hem een aantal keer spelen voor Feyenoord en voor België. Hij is een energieke, kwieke en snelle voetballer met veel kwaliteiten. Hij kan ons iets bijbrengen.''

Buffel was de voorbije twee seizoenen sterkhouder bij Feyenoord, maar dit seizoen geeft de nieuwe coach Ruud Gullit de voorkeur aan Salomon Kalou. Daarom besloot de West-Vlaming om zijn huidige contract (tot 2006) niet verlengen, waarop Feyenoord hem meteen wilde verkopen om nog een transfersom te ontvangen.

(GDV)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen