Optima Gent faalt in verdediging

© © LUC CLAESSEN

Het blijven twee pijnpunten in de wedstrijdanalyses van Optima Gent: ook op Bree werd het verschil bepaald door de punten die onder de borden werden gescoord (46-32) en de inbreng van de wisselspelers (24-2).

Coach Eric Rogiers: 'John Turek (15 punten, 13 rebounds en 6 blockshots) miste alweer een tweede grote man naast zich. Ike Ofoegbu scoorde in dertig minuten amper vijf puntjes en plukte slechts vijf missers. Voor Rados gaat het voorlopig te snel. Hans Van Langenhove zat vlug in foutenlast. Michaël Krikemans deed een puik wederoptreden, maar van hem konden we geen resultaat bepalende prestatie verlangen. De vergelijking met de bankzitters gaat niet helemaal op, want zij kregen minder spelgelegenheid dan hun Limburgse concurrenten.'

Voor Rogiers moet de oorzaak van de 83-67 nederlaag in het collectieve werk gezocht worden. 'Ondanks een degelijke voorbereiding misten we in defense agressiviteit en lieten we tegen alle afspraken in toe dat spelers die we sowieso aan banden moesten leggen, een beslissende rol konden vertolken. We gooiden de positieve inspanningen van een betere trainingsweek weg door een 13-3 te slikken van de tiende tot de vijftiende minuut. Zo konden we meteen de boeken sluiten.' (wmd)