Tom Boonen is rijbewijs kwijt

© © Eric Lalmand

Tom Boonen stoof gisteravond rond 19 uur aan Postel in Mol een anoniem controlevoertuig met flitscamera van de lokale politie Balen-Dessel-Mol voorbij. Boonen reed meer dan 120 km per uur waar 70 is toegelaten.

De agent die in de flitswagen zat, registreerde de snelheidsovertreding en meldde aan zijn collega's verderop dat de Audi met Monegaskische nummerplaat aan de kant gezet moest worden. Groot was de verrassing van de inspecteurs toen ze de winnaar van Parijs-Roubaix zagen uitstappen.

Een politiewoordvoerder bevestigt de feiten. 'Over de gemeten snelheid kan ik niet in detail treden, maar een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs, zoals die door parket in Turnhout is bevolen, gebeurt pas vanaf een overtreding van de toegelaten snelheid met 50km/uur. Aan Postel is 70 km/u toegelaten.' Meteen is duidelijk dat Boonen 120 km/uur of meer heeft gereden. Volgens sommige bronnen reed Tornado Tom 138 per uur.

'Ik heb te snel gereden en daar ga ik voor boeten', reageerde Boonen. 'Het was alleszins een succesvolle politie-actie, want er stond heel veel volk langs de weg. Het verschil is: die mensen staan de dag nadien niet in de krant en ik wel. Het is wel de allereerste keer in mijn leven dat ik geflitst ben. Het was ook een verraderlijke weg: zes kilometer rechtdoor en plots staat daar een bordje van 70 per uur. Maar goed: fout is fout, daar heb ik geen probleem mee.'

Net als elke andere bestuurder die een gelijkaardige overtreding begaat, is Boonen zijn rijbewijs alvast voor veertien dagen kwijt. De politierechter moet bekijken of daar nog een straf bovenop komt. Dat kan een rijverbod zijn, maar ook een boete of de verplichting een cursus te volgen. Na het vaststellen van de overtreding mocht Boonen niet meer rijden. Iemand anders moest het stuur van de wagen overnemen. (mph, hc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen