Nieuw fenomeen : de weblogloper

Ze lopen om te kunnen bloggen of bloggen om te kunnen lopen. Maak kennis met een nieuw fenomeen: de weblogloper.

Julie Mestdagh (28) is een Gentse die in Brussel kwam studeren en in het Jubelpark verslaafd raakte aan lopen. Zij lag onbewust aan de basis van het weblogloop-fenomeen. 'Na mijn studies economie bleef ik hangen in Brussel, maar geld voor een nieuw fitnessabonnement had ik niet,, herinnert de moeder van drie kinderen zich. “Ik ging een rondje lopen in het Jubelpark en dat werden almaar meer rondjes. Toen ik een informaticus aan de haak sloeg, raakte ik ook aan het bloggen. En de trein was vertrokken. Ik en mijn collega-lopers Ruth en Mario richtten elk een lopersblog op en daar kregen we veel reacties van andere lopers. En wie reageert op blogs, begint er vroeg of laat zelf eentje.'

Voedingstips

Intussen zijn ze al met een zestigtal. Ze polsen naar elkaars conditie en spreken af om samen wedstrijden te lopen. En hoewel het voor de fun is, zijn ze onwaarschijnlijk gedreven. Er komt zelfs een heuse atletiekcoach bij te pas.

'Coach Mario

bezorgt ons individuele loopschema's en in de aanloop naar wedstrijden krijgen we voedingstips', zegt Julie.

Webloglopers hebben ook het hart op de goeie plaats. Ze lopen wedstrijden voor het goeie doel. 'In Zulte loopt Mario een wedstrijd van 3,4 kilometer achteruit. En we werken nog tal van ideeën uit. We kozen voor Make-a-Wish als goed doel omdat zij een bericht sturen over wat er juist met het geld is gebeurd, en bij andere liefdadigheidsorganisaties is dat niet het geval', onderzocht Julie.

Maar het is niet altijd peis en vree voor de weblogloper, want Julie, en zij is lang niet de enige, kampt weer met een vervelende blessure. 'Dit keer is de rechterachillespees aan de beurt'. (yvb)

zie ook webloglopers.skynetblogs.be

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen