Lobke Haepers kiest resoluut voor de weg van de meeste weerstand

© © Walter Saenen

Ze is nog maar veertien, maar Lobke Haepers (B0) weet wat ze wil. 'Geen Volkswagen Tour meer, wél de tornooien bij de dames 1', zegt ze resoluut. 'In de jeugdreeksen zijn er meestal te weinig inschrijvingen en tegenstand', verklaart ze haar keuze.

Deze week waagde ze haar kans in de kwalificaties van het Belgian Circuit- tornooi van de stad Antwerpen.

'Ik stootte op Cindy De Leeuw en dwong haar tot haar drie sets, nadat ik de tweede set met 7-5 had gewonnen. Een nederlaag in drie sets tegen een speelster met een B-15/4-klassement. Niet slecht. Je moet in de hoogste damesreeks wat geluk hebben met de loting', vertelt ze.

Aan het eind van het seizoen wil Haepers minstens één klassement stijgen.

'Eigenlijk liefst zelfs twee. Mijn backhand rechtdoor is mijn sterkste wapen. Mijn opslag moet verbeteren. Vooral minder dubbele fouten maken ook', beseft ze.

'Ik train bij Alain Bakkovens op TC Zevenbergen in Lier, vooral in de winter dan. Tijdens de zomer ben ik in de tornooien actief.'

'De afstand tussen Westerlo, waar ik woon, en Lier valt best mee. School lopen, doe ik op het atheneum van Geel. De richting moderne-sport. Eerst trainen en dan huiswerk', merkt Lobke Haepers op.

Haar grote voorbeeld is Rafael Nadal. Omdat hij aardig kan tennissen of er goed uit ziet? 'Ik val voor zijn aanvallende stijl', glimlacht Haepers. (bdh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus