Ishiaku (ex-Club) vreesde voor einde van zijn carrière

© photo news

Het seizoen kan eindelijk beginnen voor Manasseh Ishiaku. De 25-Nigeriaanse ex-spits van Roeselare, La Louvière en Club Brugge verhuisde deze zomer voor twee miljoen euro van Duisburg naar FC Köln, maar kwam nog niet in actie voor zijn nieuwe team.

Kort na zijn transfer begon Ishiaku te sukkelen met de enkel. Zijn voet zwol telkens op. 'Niemand kon me zeggen wanneer ik opnieuw zou kunnen voetballen', doet Ishiaku zijn verhaal. 'Het was hard, keihard. Ik heb zelfs gevreesd voor mijn carrière en dacht soms dat ik nooit meer zou kunnen voetballen. Andere spelers kwamen na een gelijkaardige blessure snel terug. Bij mij bleef het maar duren. Het was alsof ik voortdurend tegen een muur liep. Gelukkig kan ik nu weer vooruit kijken.'

Bij zijn comeback in een oefenmatch scoorde Ishiaku meteen twee keer. Coach Christoph Daum nam de stoere aanvaller al op in de wedstrijdkern voor de wedstrijden tegen Werder Bremen en Hoffenheim, maar spelen deed hij nog niet.

'Vrijdag wil ik er weer staan tegen Hertha Berlijn', aldus Ishiaku. 'Ik kijk ernaar uit om de ploeg weer te kunnen helpen.'

Ishiaku heeft nog een groter doel. 'Het WK van 2010', zegt hij. 'Daar wil ik bij zijn.' Ishiaku heeft de Nigeriaanse en de Belgische nationaliteit, maar liet een jaar geleden weten dat hij voor de Nigeriaanse nationale ploeg zou kiezen. Hij telt één interland voor Nigeria.

Naast Podolski?

Het zou overigens kunnen dat Ishiaku na Nieuwjaar bij Köln naast Lukas Podolski speelt. De Duitse international ruilde in 2006 Köln voor Bayern München, maar daar is hij dit seizoen vooral bankzitter. Köln startte de onderhandelingen al met Bayern, dat openstaat voor een transfer van de spits. (gdv)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen