Anderlecht staat al 423 minuten droog in Sclessin

De recente geschiedenis geeft Anderlecht weinig hoop op doelpunten, laat staat een zege, in Sclessin. De laatste vijf competitieontmoetingen in Luik leverden twee draws en drie nederlagen op. Voor de laatste overwinning is het terugkeren naar 24 augustus 2002 (0-2), toen de al lang vergeten Clayton Zane en Seol scoorden voor Anderlecht.

(bla)

In augustus scoorde Anderlecht één keertje in de Supercup (3-1 voor Standard), maar het laatste paars-witte competitiedoelpunt is de 1-1-gelijkmaker van Aruna Dindane op 9april 2004. Dat doelpunt viel in de 27ste minuut waardoor Anderlecht al 423 minuten droog staat in Sclessin.

Precies tien seizoenen geleden, op 2mei 1999, ging Anderlecht nog met 0-6 winnen in Luik. Tomasz Radzinski vloerde Vedran Runje drie keer. Vorig seizoen was Standard-Anderlecht de titelmatch. Mbokani scoorde twee keer voor Standard en maakte de Rouches voor het eerst in vijfentwintig jaar kampioen. (bla)