Vino richt vergeefs de steven naar Katyusha

Alexandre Vinokourov is aan een heus charmeoffensie begonnen. Koste wat kost wil hij een werknemer vinden voor het geval zijn dopingschorsing achter de rug ligt. Hoewel het vaststaat dat de Internationale Wielerunie (UCI) ervoor bij het TAS pleit dat hij net als alle andere valsspelers niet één maar twee jaar aan de kant staat.

In Kazachstan deed hij al verwoede pogingen om bij Astana binnen te raken, maar Bruyneel weigert er voorlopig aan te denken omdat zijn wederoptreden ook nog niet aan de orde van de dag is.

Opgemerkt was anders zijn fietstocht vrijdag van dertig kilometer die hij langs het Gardameer deed aan de zijde van... Katyusha-manager Andreï Tchmil. De grote baas van de nieuwe Russische topploeg is echter niet geneigd hem meteen op te nemen in de ploeg. Katyusha mag dan wel met Russische roebels gefinancierd worden, de licentie komt van de Zwitserse bond. (hc)

JOLIEN D'HOORE, het Belgische pistetalent bij de vrouwen, werd zesde in de puntenkoers op de Wereldbeker in Melbourne. Kelly Druyts eindigde als negentiende. (b)

MAARTEN DEN BAKKER reconverseerde zich tot ploegleider. De Nederlander krijgt die functie bij de continentale ploeg Van Vliet-EBH-Elshof. (hc)

PIETER GHYLLEBERT (ex-Topsport Vlaanderen) rijdt volgend jaar als elite zonder contract voor het Bulgaarse Bourgas-team van Franky Van Haesebroucke. (tvm)

STEFAN VAN DIJK is onderdak. De Nederlandse spurter (Jartazi-Revor) en ex-nationale kampioen rijdt volgend seizoen bij de continentale Waalse ploeg Veranda Willems, waar Lucien Van Impe opnieuw ploegleider wordt. Ook Thierry Marichal, de ex-prof van Lotto, is in het kader opgenomen. De voornaamste Waalse belofte Romain Zingle maakt er zijn laatste seizoen bij de jeugd vol. (hc)

ENRICO GASPAROTTO rijdt volgend seizoen voor Lampre en wordt dus ploegmaat van wereldkampioen Alessandro Ballan. (hc)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen