AIGCP vraagt Manolo Saiz om terug te treden

De Internationale Vereniging van professionele wielerploegen (AIGCP) heeft aan de Spanjaard Manolo Saiz gevraagd om zijn functies in de vereniging en aan het hoofd van het Liberty-team neer te leggen, meldde de AIGCP donderdag zelf. Saiz is verwikkeld in het dopingschandaal dat vorige week in Spanje losbarstte. De AIGCP, waar Patrick Lefevere in 2005 Saiz opvolgde als voorzitter, gaf aan de vraag aan Saiz gesteld te hebben zonder vooruit te willen lopen op het vervolg van de zaak.

kum

Een identiek verzoek werd gericht tot José Ignacio Labarta, assistent-sportdirecteur van het team Comunidad Valenciana, die net als Saiz werd aangehouden in het kader van de operatie-Puerto. Beiden werden daarna vrijgelaten.

Labarta, vrij onder gerechtelijke controle, liet donderdag weten dat hij zijn functies in de ploeg neerlegt, maar hij blijft zijn onschuld staande houden. Eind vorige week liet de Fransman Roger Legeay, een van de sterke mannen in de AIGCP, verstaan dat de ethische code voor 100% zal toegepast worden. De ProTour-teams tekenden allemaal die code, die sinds 1 januari 2005 geldt. Volgens de code wordt elke renner of elk omkaderingslid ontslagen als hij schuldig bevonden is van dopinggebruik, of voorlopig geschorst als hij verdacht is.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen