Spelersvakbond pakt Chelsea aan in zaak-Gallas

LONDEN - De Engelse Spelersvakbond (PFA) pakte vandaag uit met felle kritiek aan het adres van Chelsea en gaf de boodschap om met de beschuldigingen van de Engelse landskampioen ten aanzien van zijn ex-speler, de Fransman William Gallas, met de nodige voorzichtigheid om te springen.

mcu

,,Hem ervan beschuldigen met owngoals gedreigd te hebben brengt enorme schade toe aan de reputatie van een speler die een formidabele arbeid heeft geleverd voor Chelsea. Men moet voorzichtig omspringen met die beschuldiging'', liet PFA-directeur Gordon Taylor in een interview met het Britse agentschap Press Association verstaan.

Volgens Chelsea zou de international coach Jose Mourinho voor de eerste speeldag hebben laten verstaan dat als die niet akkoord ging met zijn transferwens, hij dan in eigen doel zou schieten, zich zou laten uitsluiten of bewust fouten zou gaan maken.

,,Wij hebben William Gallas allemaal zien spelen. Hij heeft te veel respect voor zijn collega’s om zelfs maar aan zoiets te denken'', oordeelde Taylor, die voorhoudt dat Gallas nu kan kiezen tussen ,,naar het gerecht trekken of simpelweg zijn carrière voortzetten.''

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen