Voetbalcel onderzoekt anti-Waalse slogans Racing Genk

© belga

De voetbalcel van de federale politie zal een onderzoek starten naar de anti-Waalse slogans die Genk-supporters zaterdagavond tijdens de wedstrijd op Tubeke scandeerden. Dat heeft minister van Justitie Jo Vandeurzen in de Kamer verklaard.

jav

De slogans schoten bij de manager van Tubeke, Louis Derwa, in het verkeerde keelgat. Hij stapte tijdens de wedstrijd prompt het veld op en deed zijn beklag bij de scheidsrechter. De manager kreeg donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer steun van de Franstalige Kamerleden Claude Eerdekens (PS), Olivier Maingain (FDF) en Christian Brotcorne (cdH).

Minister van Justitie Jo Vandeurzen zei de incidenten te betreuren en wees erop dat ertegen stappen kunnen worden ondernomen.

De CD&V-excellentie uit Genk informeerde zich ook bij de procureur van Nijvel, die hem liet weten dat de lokale politie een proces-verbaal opmaakte dat zal worden overgemaakt aan de voetbalcel van de federale politie. Die zal dan normaal gezien een onderzoek opstarten, verduidelijkte Vandeurzen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen