'Rogge heeft geen respect voor atletiek'

De Senegalees Lamine Diack, de voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie IAAF heeft vrijdag in een verklaring kritiek geuit op Jacques Rogge, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité IOC.

jav

Diack verwijt Rogge een gebrek aan respect voor de atletiek.

"Ik kijk er naar uit om de IOC-voorzitter te ontmoeten", verklaarde Diack op de IAAF-website. "Dan kan ik hem er aan doen herinneren dat atletiek in grote mate heeft bijgedragen tot het succes van de Olympische Spelen, vooral in Peking", aldus Diack.

"Zoals velen was ik verbaasd dat Rogge kritiek had op de Jamaicaan Usain Bolt na zijn zege op de 100m in Peking. De IOC-voorzitter vond dat Bolt te veel show verkocht en zo geen respect voor zijn tegenstanders toonde", verduidelijkte de IAAF-voorzitter. "We leven in een tijd waarin olympische sporten het moeilijk hebben om aantrekkelijk te blijven voor het jonge publiek. Dankzij zijn fantastische prestaties in Peking werd Bolt een icoon en een rolmodel voor de jeugd. Waarom moeten we hem dan bekritiseren", vroeg Diack zich af.

Onlangs verklaarde Jacques Rogge op de BBC ook dat het niet uitgesloten was dat het olympisch stadion van Londen na de Spelen van 2012 omgebouwd wordt tot een kleiner stadion. Na de Spelen zou het stadion verbouwd worden tot een locatie die plaats biedt aan zo'n 25.000 in plaats van 85.000 toeschouwers.

"Dat ervaar ik als een gebrek aan respect voor mijn sport", fulmineerde Diack, zelf ook IOC-lid. "Ik verwijs naar de Spelen van Atlanta, waar het olympisch stadion werd omgebouwd tot een veel kleiner baseballstadion. Zo is er in de Verenigde Staten geen locatie meer om bijvoorbeeld een WK atletiek te organiseren. Voor de IAAF is de verbouwing van het olympisch stadion dan ook onaanvaardbaar", besloot Diack.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen