Eline Berings strandt in halve finale

© belga

Eline Berings is uitgeschakeld in de halve finale van de 60 meter horden op het wereldkampioenschap atletiek indoor in Valencia. Ze strandde in de tweede halve finale als zesde op drie honderdsten van de vierde plaats (8.07). Enkel de top 4 van elke halve finale plaatsten zich voor de eindstrijd. In de reeksen behaalde Eline Berings nog de (gedeelde) achtste plaats van alle deelnemers, toen net genoeg dus voor een finaleplaats.

oom

Haar prestatie in de halve finale leverde niet opnieuw een Belgisch record op. In de voormiddag kon ze twee honderdsten van haar BR afknabbelen (tot 8.05), maar nu moest ze toch drie hondersten inleveren op haar besttijd. De halve finale van Berings werd onthoofd door de blessure van Susanna Kallur in de opwarming, dezelfde blessure die haar ook dit jaar en in 2004 parten speelde.

De studente psychologie uit Sint-Amandsberg bij Gent was ingedeeld in een (voor de opgave van Kallur) sterke tweede reeks in baan acht met maar liefst zes atletes die ooit al de achtsecondengrens doorbroken hadden. Berings had net zoals in de reeksen een uitstekende start (reactietijd: 138 duizendsten). De eerste horden trok ze volop door, maar vanaf dan moest ze toch haar meerdere erkennen in de absolute wereldtop. Ze finishte uiteindelijk als zesde in 8.10.

De overwinning ging naar Anay Tejeda (7.96), voor Davis (7.99) en Golding-Clarke (8.00). Ook Antonova (8.07) ging door naar de halve finale.

In de eerste reeks won de Amerikaanse Lolo Jones in een tijd van 7.82. De thuisloopster Josephine Onyai (8.00), de Russische Yuliya Kondakova (8.01) en Yevgeniya Snihur uit Oekraïne (8.06) plaatsten zich ook voor de finale.

De 21-jarige van Atletiekclub Waasland was de jongste deelneemster aan deze halve finales. Haar kleine gestalte (1m62) compenseert ze met een grote springkracht en uitstekende snelheid.

'Ik heb alles gegeven, maar het is me niet gelukt', zei Berings na de wedstrijd. 'In een perfecte koers was ik zeker een finale en dus zeker 8.07 waard. Het was heel lastig vandaag. Tussen de reeksen en de halve finales was er veel tijd en het hotel lag ver van de piste. De heen en terugrit van en naar het hotel maakten het wel lastig, al was ik gelukkig wel met de auto. Al bij al heb ik het goed gedaan, maar je ziet het: een klein foutje maakt direct het verschil.'

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen