ProTourploegen willen Discovery Channel kwijt

BRUSSEL- De vereniging van ProTourteams heeft zich vrijdag tijdens een buitengewone Algemene Vergadering in Brussel uitgesproken om het Amerikaanse Discovery Channel uit de organisatie te gooien. Dat omdat het team van ploegleider Johan Bruyneel de Italiaan Ivan Basso, die in de Spaanse dopingzaak rond dokter Fuentes genoemd werd, aantrok.

ivb

Voor de IPCT (International Professionnal Cycling Teams), voorgezeten door Patrick Lefevere, heeft Discovery Channel de ethische code overtreden. Die verbiedt de ProTourteams om renners die in de 'zaak Puerto' betrokken zijn een contract aan te bieden. De leden van de IPCT vroegen bijna unaniem de uitsluiting van Discovery Channel.

De IPCT sluit ook Active Bay van Manolo Saiz (ex-Liberty) uit. Sainz werd in de bloeddopingzaak ondervraagd door het Spaanse gerecht.

Verder is de vereniging er voorstander van om het aantal ProTourteams tot achttien te beperken, afgelopen seizoen waren er dat nog twintig. Volgende week beslist de Licentiecommissie van de Internationale Wielerunie UCI over de samenstelling van de ProTour.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen