Erik Wijmeersch maakt geslaagde comeback in Hulst

Erik Wijmeersch, ex-Europees kampioen op de 200 meter, heeft zich op 38-jarige leeftijd nog eens gemeten met de Belgische en Nederlandse toppers. Op de internationale pinkstermeeting in het Nederlandse Hulst won hij zijn reeks (10.52) én de finale in een tijd van 10.42. Daarmee voert hij in het prille seizoen de nationale ranglijst aan. De limiet voor de Olympische Spelen ligt buiten zijn bereik op 10.15.

jns

De ex-Atletiek Vlaanderen atleet woont momenteel in Boedapest, maar trekt voor het zomerseizoen nog af en toe naar België. Volgende week neemt hij als atleet van AC Waasland deel aan de Vlaamse kampioenschappen.

In 2006 kwam de controversiële spurter nog in opspraak voor vermeend dopinggebruik, maar het onderzoek liep zonder gevolgen af.

Beloftevolle speerwerper Tom Goyvaerts kon op dezelfde meeting zijn speer 79,65 meter ver neerplanten, een kleine 3 meter verwijderd van de olympische limiet. De 23-jarige Antwerpse atleet (AC Brabo) is net terug van een stage met de Finse wereldkampioen Pitkamaki en kan dus direct een persoonlijk record voorleggen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen