Record aantal deelenemers ING Antwerp 10 Miles en Marathon

Lopen zit in de lift. Dat bewijzen de inschrijvingen voor de ING Antwerp 10 Miles en Marathon zondag in Antwerpen. Maar liefst 20.012 lopers hebben zich nu al ingeschreven, dat zijn er 5.000 meer dan het eindtotaal van vorig jaar.

loa

Zondag zelf worden nog een 3.000 late beslissers verwacht, wat het totale aantal op 23.000 zou brengen, een absoluut record.

Een van de redenen voor de explosie van het aantal deelnemers, zoekt organisator Golazo Sports in de aantrekkelijkheid van het parkoers. Dit jaar loopt dat immers voor het eerst door de Kennedytunnel. Daarnaast is het ook duidelijk dat steeds meer mensen lopen in hun vrije tijd, met initiatieven als Start to Run.

Absolute publiekslieveling van zondag wordt de ING Antwerp 10 Miles met 12.984 voorinschrijvingen. Voor de Asics Ladies Run 5 km noteerden de organisatoren 1.958 inschrijvingen. Nummer drie op het programma qua voorinschrijvingen is de ING Antwerp Short Run 5 km voor mannen met 1.789 lopers.

Ook de marathon kan rekenen op 1.673 aanhangers, onder hen Rik Ceulemans, Eric Gérôme (de nummers twee en drie van de editie van vorig jaar) en Anja Smolders. Het deelnemersveld van de marathon kleurt steeds internationaler. Dit jaar nemen 15 verschillende nationaliteiten, zes meer dan vorig jaar, deel aan de marathon.

Het feit dat Antwerpen zondag helemaal in de ban is van de lopers heeft ook zijn gevolgen voor het verkeer. Zowel de Waaslandtunnel als de koker van de Kennedytunnel in de richting van Gent worden in de namiddag afgesloten voor het verkeer. Deelnemers en bezoekers worden gevraagd om zoveel mogelijk gebruik te maken van het Park & Ride-systeem.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen