Duitse ruitersportbond wil zwaardere straf voor dopingzondaar Ahlmann

De Duitse ruitersportfederatie heeft dinsdag bij het Internationaal Sporttribunaal TAS beroep aangetekend tegen de beslissing van de Internationale Ruitersportfederatie omtrent de Duitse springruiter Christian Ahlmann.

loa

Ahlmann had eind oktober voor vier maanden geschorst omdat zijn paard Cöster tijdens de Olympische Spelen in Hongkong positief testte op het gebruik van capsaïcine, een verboden geneesmiddel van de klasse A. De Duitse bond vindt die sanctie te licht en eist minstens acht maanden schorsing.

Ahlmann had de kwalificaties in Hongkong op de 31e plaats afgesloten, maar kwam na de positieve test niet meer in actie in de finale.

Tijdens de Spelen testten vijf springpaarden positief. De anderen zijn Lantinus 3 van de Ier Denis Lynch, Chupa Chup van de Braziliaan Bernardo Alves, Rufus van de Braziliaan Rodrigo Pessoa en Camiro van de Noor Tony Andre Hansen. Lynch en Alves werden voor drie maanden geschorst, Pessoa voor vierenhalf maanden. De zaak van Hansen moet nog behandeld worden. Hansen veroverde met Noorwegen brons in de landencompetitie. Het Scandinavisch land kan die medaille nog kwijtspelen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen