Sugar Jackson: 'Ik word ooit wereldkampioen'

© belga

In een dolle en met 6.500 toeschouwers gevulde Lotto Arena groeide het gevecht tussen Sugar Jackson en Carlos Baldomir uit tot een beklijvend spektakel uit. Na twaalf intense rondes mocht Sugar Jackson als winnaar het canvas verlaten.

Patrick Ceulemans

De Antwerpse bokser staat met zijn zege op één kamp van de wereldtitel in de welterklasse. 'Ja, mijn American Dream kan nu echt beginnen,' aldus Jackson. Eénmaal was de 37-jarige Carlos Baldomir knock-out gegaan. Dat was echter al geleden van 1994. De Argentijnse bokser is een ex-wereldkampioen en wou in Antwerpen bewijzen dat hij nog iets in de oude knoken had.

'Het is voor die man ook de laatste kans richting wereldtitel. Hij zal messcherp in Antwerpen verschijnen', voorselde Renald De Vulder.

Baldomir oogde in de Lotto Arena niet alleen messcherp, hij was het ook. De Argentijn eiste meteen het midden van de ring op, danste niet dartel, maar wel dominant en maakte Sugar Jackson duidelijk dat hij geen hapje zou worden. Jackson kreeg van de Belgische referee (Van de Wiele) in de ring in de openingsronde ook een verwittiging om iets te veel met het hoofd de wenkbrauw van Baldomir op te zoeken. Een flauwe opmerking, vermits de Antwerpse bokser met Ghanese roots het hoofd van Baldomir al enkele keren met een schitterende linkse hook had opgezocht en ook had gevonden.

Jackson was de eerste vijf ronden duidelijk baas van Carlos Baldomir en de Antwerpse fans bleven 'Oep zijn bakkes' scanderen. Zij moesten echter in het tweede deel van de kamp gas terugnemen. Jackson, die omwille van een uitschuiver even tegen het canvas ging, kon even niet meer doorduwen. Baldomir eiste met bebloed gezicht het initiatief op en trakteerde Jackson ook op enkele raken klappen.

'Sugar heeft moeten incasseren. Maar, hij heeft getoond dat hij geen glazen kin heeft. Waar zijn nu die 'specialisten' die verkondigen dat hij een glazen kin heeft,' knipoogde trainer Renald De Vulder.

De Vulder had overschot van gelijk. Zijn poulain diste in de laatste rondes veel karakter. Met schitterende combinaties en vooral een ijzersterke fysieke kracht legde hij in de tiende, elfde en twaalfde ronde het pad van de overwinning. Het verdict van de referees langs de ring bevestigden na twaalf prachtige boksrondes dan ook het buikgevoel van het publiek. 114-112 voor de Finse referee, 113-113 voor de Mexicaan en 114-113 voor de Hongaarse scheidsrechter. Een nipte maar duidelijke zege voor Osei Bonsu Jackson.

'Ik was vorige maand op stage in Amerika. Door deze winst ga ik volgend jaar waarschijnlijk een halve finale om de wereldtitel in Amerika afwerken. Ja, mijn jongensdroom komt stilletjes aan uit. Wereldkampioen worden? Schrijf maar op: het is in 2009 meer dan ooit Sugar Time.'

Sugar Jackson bokste nu 32 profkampen in de welterklasse, boekte 30 zeges, waarvan 23 met knock-out. Jean-Pierre Coopman zag dat het goed was en kon constateren dat na zijn legendarische gevecht tegen Cassius Clay, en dat van de overleden Jean-Marc Renard tegen Esparagozza, opnieuw een Belg op weg is richting een kamp voor de wereldtitel.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen