Steve Ramon verlengt titel

Steve Ramon heeft zijn Belgische motorcrosstitel verlengd. Een derde plaats in de slotmanche in het Waalse Mont-Saint-Guibert volstond voor de eindzege.

ivb

Topfavoriet Ken De Dycker kende in de slotfase problemen en zag zo een zekere titel in rook opgaan. De dagzege in Mont-Saint-Guibert ging naar de Est Tanel Leok.

In de eerste manche ging de winnaar van de laatste GP Max Nagl het snelstvan start. Nagl sloeg meteen een kloof en won makkelijk de manche voor Ken de Dijcker en Steve Ramon. Derde kanshebber op de titel Manuel Priem werd vierde.

In de tweede manche was het de Est Tanel Leok die met de overwinning aan de haal ging. De winnaar van de vorige proef in Orp Le Grand domineerde de manche en won makkelijk voor Clement Desalle, Manuel Priem en Steve Ramon. Met nog 1 reeks te gaan naderde Ramon tot op 7 puntjes van De Dijcker.

In deze laatste manche herhaalde Leok zijn prestatie van de tweede reeks. Hij nam de snelste start en ging er meteen vandoor. Achter hem reed Ken de Dijcker tot drie ronden voor het einde rond als virtueel Belgisch Kampioen. Toen gaf zijn Suzuki echter de geest en De Dijcker moest opgeven.

De weg lag open voor Ramon die vierde eindigde in de manche en hiermee genoeg had om zichzelf op te volgen als Belgisch Kampioen. Manuel Priem finishte als derde in de laatste manche en wipt zo nog over Ken de Dijcker.

In de MX2 klasse ging de overwinning naar Jeremy van Horebeek. Van Horebeek won beide manches en behaalde de titel in de lichtste klasse.

Aanvankelijk had Van Horebeek aangekondigd zijn energie te sparen voor volgende week op de Motocross de naties maar met een prachtig duel in de tweede manche met zijn teamgenoot Joel Roelants bewees hij een waardige kampioen te zijn. Roelants finishte als tweede voor Dennis Verbruggen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen