België gaat voor vijftiende zege in Motorcross der Naties

© rr

MATTERLEY BASIN - Tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts rijdt zondag in het Engelse Matterley Basin zijn allerlaatste Motorcross der Naties. Samen met Kevin Strijbos en Steve Ramon probeert hij België een 15de zege te schenken, de eerste sinds 2004.

ivb

België is een van de favorieten in de wedstrijd, die gereden wordt over drie manches (waarin MX1, MX2 en Open gemengd worden). De Verenigde Staten verdedigen hun titel van vorig jaar in het Franse Ernée, waar België derde werd. Bij de Amerikanen wordt de 26-jarige superster Ricky Carmichael bijgestaan door de 18-jarige Ryan Villopoto en de 20-jarige James Stewart, die allebei aan hun eerste Motorcross der Naties toe zijn. Carmichael heeft echter al twee weken last van de schouder, en wordt mogelijk vervangen door Ivan Tedesco.

Frankrijk, winnaar in 2001, mag eveneens starten met ambitie, want met Christophe Pourcel heeft het de wereldkampioen in de MX2 in huis. Outsiders zijn Groot-Brittannië en Nieuw-Zeeland. De Verenigde Staten zijn met 16 zeges recordhouder in de Motorcross der Naties.

Programma:

Zondag:

14u00: Manche 1 (MX1 + MX2)

15u40: Manche 2 (MX2 + Open)

17u20: Manche 3 (MX1 + Open)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen