Stefaan Engels loopt twintigste triatlon op een jaar tijd

ARIZONA - De Gentse triatleet Stefaan Engels (47) loopt in Tempe in de Amerikaanse staat Arizona zijn twintigste triatlon op een jaar tijd. Al bij zijn vijftiende triatlon op 25 augustus in het Canadese Penticton brak Engels het Guinness World Record van het aantal afgelegde triatlons binnen de twaalf maanden. Hij startte zijn recordreeks op 2 december 2007 in het Australische Busselton.

ivb

Met zijn recordpoging, die 'The Energy World Tour 2008' gedoopt werd, wil hij aandacht vragen voor het wereldwijde bewegings- en gezondheidsprobleem. Zo zamelt hij onder meer geld in voor het project 'De Gezondste School van Vlaanderen' van de VZW Switch, dat in het schooljaar 2009-2010 in honderd scholen 50.000 scholieren wil aanzetten tot meer lichaamsbeweging en een gezondere voeding.

Op 8 februari 2009 start hij met een nieuw project dat de naam Factor 100 meekreeg. Samen met een team van coaches wil hij honderd niet-sportieve, maar gemotiveerde mensen begeleiden naar een sportief doel en bewijzen dat ze allemaal de stap naar een actieve levensstijl kunnen zetten. Elke kandidaat kiest zelf of hij wil zwemmen, fietsen of lopen.

Daan Hugaert (inspecteur Van Deun uit Witse) en Mieke Bouve (Wittekerke, Familie, Thuis) doen mee en zijn peter en meter van de actie.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen