Ecclestone wil al in 2009 enkel zeges laten tellen

© reuters

Grote baas Bernie Ecclestone wil dat de Formule 1 al volgend seizoen een facelift ondergaat. Hij stelt voor de wereldkampioen te bepalen door het aantal overwinningen, niet het aantal punten.

loa

Ecclestone kwam met het zogenaamde 'medaille-systeem' aandraven toen hij Lewis Hamilton de titel zag veroveren door vijfde te eindigen in de afsluitende Grote Prijs van Brazilië. Met de nieuwe regel zou niet Hamiton, maar wel Massa wereldkampioen geworden zijn. De Braziliaan won zes races, de Brit strandde op vijf.

"De nieuwe regel gaat er komen. Alle teams gaan akkoord", aldus Ecclestone. "Voortaan kan niemand het WK winnen zonder te proberen de race te winnen." De 78-jarige Ecclestone zegt dat de FIA het voorstel volgende maand zal goedkeuren.

In het huidig systeem wint de piloot die het meest aantal keer voorin is geëindigd. De winnaar van een GP krijgt tien punten, de nummer twee acht, de derde zes, en dan telkens een puntje minder voor de vijf daaropvolgende plaatsen. Het nieuwe voorstel waarin enkel overwinningen tellen, zou de F1 spannendar maken, al behoorde het seizoenseinde van dit jaar tot de meest ijzingwekkende ooit. Hamilton kon pas in de laatste bocht de broodnodige vijfde plaats veroveren.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen