Tia Hellebaut naast en tussen wereldsterren

© © BELGA

Tia Hellebaut moet zichzelf al eens in de arm knijpen, maar ze mag het toch stilaan gaan geloven: ze is een grote dame in de atletiek. Op het Wereld Atletiek Gala in Monaco werd ze daar nogmaals op gewezen.

loa

"Het Gala stond in het teken van 80 jaar vrouwenatletiek en er hingen in het hotel overal foto's van vrouwelijke helden zoals Henkel, Kostadinova, Kelly Holmes, Carolina Kluft en nog vele anderen. Tot mijn verbazing zag ik ook mijn foto ertussen hangen, uiteraard heb ik hiervan een foto genomen!", schrijft Hellebaut op haar weblog.

En de olympisch kampioene hoogspringen haalde die avond meer dan eens haar fototoestel boven: "Ik zat aan tafel naast Dick Fosbury, de man die de huidige hoogspringtechniek heeft uitgevonden! Hij won op de Spelen van '68 het hoogspringen in een nieuwe techniek, de fosbury flop! Uiteraard mocht ook een foto met deze man niet ontbreken in mijn fotoalbum."

Tia Hellebaut, die dit jaar naast olympsch goud ook de eerste plaats behaalde op het WK meerkamp indoor, geeft volgende week vrijdag een persconferentie om haar toekomstplannen bekend te maken.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen