Van Buyten met Bayern naar tweede plaats

© ap

Bayern Munchen rekende zaterdag af met rechtstreekse concurrent Bayer Leverkusen en moet in de Bundesliga nog enkel Hoffenheim laten voorgaan in de stand. Daniel Van Buyten stond nog eens de hele wedstrijd op het veld voor de landskampioen.

loa

Het was al van de zevende speeldag geleden dat Van Buyten nog eens 90 minuten op het veld stond in de Duitse competitie. De Rode Duivel en zijn collega's van de defensie lieten Leverkusen er niet uitkomen, want Bayern won de wedstrijd op verplaatsing met 0-2. Het was wel wachten tot de tweede helft tot de bezoekers op voorsprong kwamen. De doelpuntenmakers van dienst waren alweer Luca Toni (59ste minuut) en Miroslav Klose (82ste).

Dankzij de zege springt Bayern over Leverkusen en Hertha Berlijn, dat gisteren won van Keulen en even op de tweede plaats mocht staan, naar de tweede stek, op drie punten van Hoffenheim. De verrassende leider was zaterdag aan het feest tegen Bielefeld, dat met 3-0 verslagen werd.

Volgende week vrijdag staat de topper tussen Hoffenheim en Bayern Munchen op het programma. Als Bayern wint dan hebben beide ploegen evenveel punten.