Superprestige 2008-2009 met twee nieuwe omlopen

Twee wedstrijden krijgen in de 27e editie van de Superprestige veldrijden een totaal nieuw parcours. Dat werd vandaag bekendgemaakt op de voorstelling van het nieuwe seizoen. Het gaat om de crossen in het Nederlandse Gieten en het Kempense Hoogstraten.

loa

Voorzitter Etienne Gevaert mocht ook enkele nieuwe sponsors voorstellen. Naast Nissan en VT4, die voor drie jaar bijgetekend hebben na het succes van vorig jaar, zullen nu ook Osmo meststoffen, dat er voor een jaar bijkomt, en Juliler, dat een overeenkomst voor vijf jaar afgesloten heeft, een duit in het zakje doen.

Het nieuws dat ex-crosser Tom Vannoppen de wedstrijden van commentaar zal voorzien op VT4, werd bevestigd. Zijn collega's zijn Philippe Maertens, Marc Janssens en Chris Mannaerts.

Superprestige is er in geslaagd om een sterk deelnemersveld samen te brengen. Dat zowel bij de elite als bij de beloften. Blikvangers bij de elite zijn achtvoudig eindwinnaar Sven Nys, wereldkampioen Lars Boom en Niels Albert die wereldkampioen werd bij de beloften maar nu echt eliterenner is. Bij de beloften zijn Philip Walsleben, Robert Gavenda, Arnaud Joufroy en Lubomir Petrus de blikvangers naast Tom Meeusen, Joeri Adams en Stef Boden.

Wedstrijden Superprestige:

Zondag 12 oktober 2008: Ruddervoorde

Zondag 2 november 2008: Veghel-Eerde

Zondag 16 november 2008: Asper-Gavere

Zondag 23 november 2008: Hamme-Zogge

Zondag 30 november 2008: Gieten (Ned)

Zondag 28 december 2008: Diegem

Zondag 8 februari 2009: Hoogstraten

Zondag 15 februari 2009: Vorselaar

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen