Simons en Wuytens verliezen alweer met PSV

Het contrast tussen AZ en PSV kan nauwelijks groter. Maarten Martens bezorgde de Alkmaarders, die slecht aan de competitie waren begonnen, met twee treffers de vijfde zege op rij, terwijl het prima begonnen PSV met Simons en Stijn Wuytens net als vorig week verloor.

NEDERLAND

Het leidersduo in de Eredivisie, Groningen en NAC, heeft kampioen PSV Eindhoven teruggeslagen tot vier punten. PSV verloor met 2-3 van Roda JC, een week na de 2-1-nederlaag tegen NAC. De crisis ware compleet geweest, had de lampenclub afgelopen week in de Champions League niet verdiend gewonnen van Marseille (2-0). Captain

Timmy Simons

en

Stijn Wuyens

waren er telkens bij. Voor Roda speelde Davy De Fauw de hele partij en vielen Yulu Matondo en Mark De Man in. Na twintig minuten opende Hadouir de score voor Roda na klungelig verdedigen van PSV. Oper kopte Roda kort voor rust zelfs naar 0-2. Nadien knalde Dszudszak voor PSV de 1-2 binnen. Na ruim een uur stond Roda op 1-3 via Bodor. Lazovic milderde tot 2-3. Ajax versloeg NEC met 2-0 en wipt nu in de stand over PSV naar de vijfde plaats. Rode Duivels

Thomas Vermaelen

en

Jan Vertonghen

speelden 90' bij Ajax.

Dé revival is echter die van AZ, dat al voor de vijfde keer op rij won. De Alkmaarders haalden het met 3-0 van Volendam.

Maarten Martens

opende de score op het kwartier toen zijn voorzet binnenwaaide en maakte acht minuten voor tijd de 3-0.

Sébastien Pocognoli

en de geblesseerden

Moussa Dembélé

en

Gill Swerts

kwamen niet in actie bij AZ, dat nu derde staat.

Groningen versloeg Sparta met 3-0. Bij Groningen, dat opnieuw leider is, speelde

Goran Lovre

een hele wedstrijd en werd

Sepp De Roover

op het uur vervangen uit voorzorg wegens nog lichte klachten aan het bovenbeen. FC Twente haalde het met 0-2 bij Vitesse. Bij de thuisploeg viel

Kaya

in de 72' in, terwijl bij Twente

Stein Huysegems

in de 82' het veld op mocht. Feyenoord deelde de punten met Heerenveen (2-2), waar Vandenbussche tussen de palen stond.

DUITSLAND

Borussia Mönchengladbach heeft met 1-0 gewonnen van Karlsruhe. Gladbach, met

Filip Daems

op de mat, staat ondanks de zege zeventiende en voorlaatste.

Daniel Van Buyten

zat bij Bayern München de hele wedstrijd op de bank. Bayern kwam 0-2 achter, maar wist de achterstand om te buigen in een 4-2-zege. In de stand stijgt Bayern naar de vierde plaats.

ITALIË

Genoa speelde 0-0 gelijk bij Inter.

Anthony Vanden Borre

, die hersteld was van een voetblessure, begon op de bank, maar mocht in de 64ste minuut invallen. Bologna, zonder de geschorste Mudingayi, verloor met 2-0 van Sampdoria.

ENGELAND

Vincent Kompany

speelde negentig minuten in de 3-0-winst van Man City tegen Stoke, maar Robinho stal de show met een hattrick.

FRANKRIJK

Valenciennes ging met 2-1 onderuit bij Le Havre.

Luigi Pieroni

scoorde het openingsdoelpunt, maar kon de nederlaag niet voorkomen. Saint-Etienne verloor met 0-2 van Grenoble.