Dejaeghere twijfelt tussen baby en Crosscup

© © avt-press/verhoeven

Zevenvoudig winnares van de Crosscup Veerle Dejaeghere twijfelt opnieuw aan haar afscheidsdatum. Op 14 december zou ze afzwaaien tijdens het Europees kampioenschap in Brussel. 'Maar ik zou graag nog voortdoen na het EK', meent ze nu.

Frank Van de Winkel

Veerle Dejaeghere (35) stelt haar laatste wedstrijd alsmaar uit. Wordt het dan toch niet 14 december? 'Het wordt afwachten hoe de conditie evolueert. Omdat het EK liefst acht kilometer lang is, heb ik een beetje anders getraind: tot 140 kilometer per week. Dat had ik nog nooit gedaan. De vraag is wat de weerslag daarvan zal zijn.'

De man van Dejaeghere wil zo snel mogelijk een gezin stichten, maar de atlete zelf ziet het wel zitten om nog even door te gaan na het EK en pas op 1 maart te stoppen. Op die dag vindt het Belgische kampioenschap plaats, in haar provincie, Oostende. Bovendien maakt dat Belgisch kampioenschap dit jaar deel uit van de Crosscup, en is er voor het eerst een prijzenpot met 600 euro voor de winna(a)r/(es). Als Dejaeghere de Crosscup zou winnen, telt ze trouwens evenveel eindzeges als de nummer één uit de geschiedenis, Vincent Rousseau.

Zondag aflossing

Organisator Jos Van Roy stelde gisteren de zeven wedstrijden in de Crosscup voor, die Sporza allemaal uitzendt. Zondag begint het met een aflossing van drie atleten per ploeg in Gent, daarna vinden zes individuele manches plaats. De wedstrijd in Laken valt voor één jaar weg omdat het EK op hetzelfde parcours plaatsvindt en dat wat van het goede te veel is. Roeselare geldt opnieuw als selectiewedstrijd voor het EK: per categorie kunnen zich telkens zes atleten voor dat EK plaatsen.

Tom Van Hooste en Jesse Stroobants zijn geblesseerd en doen zondag niet mee. Pieter Desmet en bij de vrouwen Veerle Dejaeghere en Nathalie De Vos zijn de topfavorieten voor de eindzege.

Crosscup 2008-2009

: Gent (26/10), Mol (9/11), Roeselare (30/11), Hulshout (11/1), Hannuit (25/1), Dour (1/2), Oostende BK (1/3).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen