Arsenal zegt njet tegen Van Buyten

© photo news

In de Engelse pers werden de Belgen Daniël Van Buyten en Steven Defour de jongste dagen steeds hardnekkiger aan topclub Arsenal gelinkt. 'Ik heb met Arsenal gepraat', aldus Christophe Henrotay, de manager van Van Buyten.

'Ze zoeken in januari echter geen extra verdediger en dus zijn ze niet geïnteresseerd in Daniël. De eerste keuze van Van Buyten is om bij Bayern München te blijven. Hij weet dat hij daar een basisplaats kan veroveren, maar hij is te veel een gentleman. Hij moet meer op zijn strepen staan om in de ploeg te komen. Als hij in januari zou vertrekken dan zal het voor een ploeg zijn die meespeelt voor de titel. Hij gaat zeker niet naar ploegen zoals Everton of Bolton. Marseille zoekt inderdaad een verdediger, maar zij hebben niet het budget om Daniël aan te trekken. Van Buyten heeft bij Bayern immers nog een goed contract van anderhalf jaar.'

Defour weet niets

De manager van Steven Defour zegt dan weer geen weet te hebben van interesse van Arsenal. 'Dat zijn allemaal geruchten', aldus Paul Stefani. 'Het is echter beter dat er geruchten zijn over je speler dan dat er over hem gezwegen wordt. Waar rook is, is vuur. Een transfer van Defour in januari hangt echter niet alleen van mij af. Standard en Steven zelf moeten ook de stap willen zetten. Wordt er bij Arsenal gesproken over een transferprijs van 8 miljoen? Dat lijkt me weinig. Vorig seizoen waren er al ploegen die meer wilden bieden voor Steven.' (jug)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen