D-Day voor splitsing voetbalbond

© marc herremans

VOETBAL De Franstalige en Vlaamse leden van het Uitvoerend Comité (UC) van de voetbalbond komen vandaag samen voor een uitzonderlijke marathonzitting in het bondsgebouw. Op de agenda maar één onderwerp: de hervorming van het amateurvoetbal. De Franstaligen hebben het over een splitsing, de Vlamingen over een 'oprichting van een Vlaamse en een Franstalige vleugel.' Kwestie van het glas halfvol of halfleeg te bekijken.

Een Vlaamse en een Franstalige vzw staan al in de steigers, deze namiddag moet beslist worden of alvast de Vlaamse vzw (Westerlo-manager Herman Wijnants wordt getipt als voorzitter) wordt 'geactiveerd'. Een Vlaamse voetballiga is nodig om subsidies, beloofd door Vlaams minister van Sport Bert Anciaux, naar het jeugdvoetbal en de voetbalclubs in Vlaanderen te laten vloeien.

In de voormiddag buigt het UC zich over de resultaten van een reeks onafhankelijke studies die het zowel intern als extern heeft besteld.

Dat er een splitsing komt, lijkt zo goed als vast te staan. Daarvoor is de voorbije weken genoeg gelobbyd binnen de bond en de Profliga.

Het dreigement van Standard-ondervoorzitter Luciano D'Onofrio, om naar Frankrijk te verhuizen als de splitsing er komt, is niet meer dan een achterhoedegevecht. (bla)

Lees blz. 18

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen