Brian Vandenbussche weer onder vuur bij Heerenveen

Brian Vandenbussche, de tweede doelman van de Rode Duivels, ligt onder vuur bij Heerenveen. Vandenbussche maakte tegen Milan en Feyenoord een onzekere indruk. In de Nederlandse media gaan stemmen op om Kenny Steppe zijn kans te geven.

Marc Reunes

Trainer Trond Sollied weigerde na het laat toegegeven 2-2 gelijkspel in de Kuip zijn eerste doelman te kapittelen. Of hij vanavond voor de thuismatch tegen Vitesse de van Germinal Beerschot overgenomen Steppe (19) zijn kans geeft, is daarom niet zeker. Maar Vandenbussche staat wel degelijk onder druk.

Tegen AC Milan, in de eerste poulematch voor de UEFA Cup, zag hij er al niet goed uit. Ook op Feyenoord ging het 27-jarige Belgische sluitstuk niet vrijuit. Bij de aansluitingstreffer van Makaay liet hij zich in de korte hoek aftroeven. Bij de gelijkmaker in de slotfase verzuimde hij om een hoge bal ver weg te stompen. Waarna hij wezenloos stond toe te kijken hoe zijn ploegmaats Vayrynen en Dingsdag in de lucht werden afgetroefd door Mols.

Voor Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek, vorig jaar nog coach bij Heerenveen, was het alsof de geschiedenis zich herhaalde. Bij een gelijkaardig incident in een verloren bekerduel met Ajax haalde hij toen zwaar uit naar de Belgische keeper.

'Op zo'n moment moet de doelman de kop van iemands romp slaan. Maar Vandenbussche blijft staan, en dan gaat het mis', zo klonk hij na die wedstrijd bijzonder scherp.

Vijf jaar Heerenveen

Vandenbussche stond vorig seizoen al een poos aan de kant. Dat gebeurde op eigen verzoek, omdat hij muizenissen had rond een rechtszaak. Dit seizoen kreeg hij tot voor afgelopen donderdag heel veel lof.

'Ik had Steppe nodig om beter te worden', zo liet hij optekenen in de plaatselijke media. Vandenbussche liet ook weten een overlever te zijn: eerder moest hij optornen tegen de talentvolle Boy Waterman, maar uiteindelijk is hij al aan zijn vijfde seizoen Heerenveen toe.

'Op dit moment is dit geen item voor ons', zo verklaarde assistent-coach Chris Van Puyvelde. 'Trond Sollied kreeg een aantal vragen in dat verband van Nederlandse journalisten, maar zelf hebben we het er nog niet over gehad.'

Het is alvast uitkijken naar de opstelling van vanavond, al is Sollied er de man niet naar om snel te wisselen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen