Broos op bank met x, y en z pakt eerste punt

Hugo Broos zag pas donderdag de eerste training van zijn nieuwe Griekse club FC Panserraikos, maar zat zaterdag al op de bank tijdens het gelijkspel tegen PAOK Saloniki (1-1). Captain Vermaelen loodste Ajax naar 0-6 winst tegen De Graafschap.

NEDERLAND

Ajax Amsterdam vernederde De Graafschap gistermiddag met 0-6.

Jan Vertonghen

en

Thomas Vermaelen

speelden de hele wedstrijd voor de bezoekers. Vermaelen had op de vrijdagtraining nog last aan de achillespees, maar leidde de Ajax-defensie als aanvoerder met groot meesterschap.

Stijn Huysegems

zag vanaf de bank hoe Twente met 2-0 won van Willem II.

Brian Vandenbussche

verving de geblesseerde

Kenny Steppe

in doel bij Heerenveen. Zijn team leed een pijnlijke 4-1-nederlaag op het veld van Sparta. Bij de 2-1 (een stuiter van Slot vanaf de rand van de zestien) en 3-1 (een door Vandenbussche knullig verloren luchtduel tegen Poepon) zag de Belgische goalie er beroerd uit. Woensdag kreeg Vandenbussche er ook al drie om de oren in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Portsmouth (3-0).

Leider AZ won vrijdag al met 2-0 van Utrecht.

Sebastien Pocognoli

en

Maarten Martens

speelden de wedstrijd uit,

Gill

Swerts

werd op het uur vervangen.

GRIEKENLAND

Trainer

Hugo Broos

(ex-Genk, Anderlecht, Moeskroen en Club Brugge) begon bij FC Panserraikos, voorlaatste in de Griekse competitie, met een 1-1-gelijkspel tegen PAOK Saloniki, het nummer twee. Broos zat verrassend al op de bank, terwijl hij pas donderdag voor het eerst een training van zijn nieuwe ploeg zag. 'Ik had het anders gepland, maar de voorzitter drong erop aan', aldus Hugo Broos. 'Ik ken mijn spelers nog nauwelijks. Toen ik de leeg gespeelde Zoundi (ex-Lokeren) wilde vervangen, moest ik aan mijn assistenten vragen wie daarvoor in aanmerking kwam. Voor mij heetten mijn wisselspelers nog x, y en z. Ik heb het nooit eerder in mijn carrière meegemaakt dat ik ergens kwam waar alles nieuw is, maar ik ben zeer tevreden over wat ik heb gezien van mijn ploeg. Als we ons tijdens de winterstop versterken, geloof ik dat we ons kunnen redden. Ik heb een viertal namen doorgespeeld aan het bestuur die ik ken uit België', onthulde Broos, die eraan toevoegde dat het financiële plaatje de doorslag heeft gegeven in zijn beslissing om naar Griekenland te gaan. 'Ik verdien hier in zes maanden wat ik in één jaar bij Genk kreeg', aldus Hugo Broos.

FRANKRIJK

Eden Hazard

mocht in de 63ste minuut invallen bij Lille, dat met 3-1 won van Le Havre.

Kevin Mirallas

werkte 90 minuten lang mee aan de 2-0 zege van Saint-Etienne tegen Auxerre.

ENGELAND

Bij Manchester City keerde

Vincent Kompany

terug nadat hij rust had gekregen tijdens het UEFA Cup-duel bij Santander afgelopen week (3-1). Tegen West Bromwich Albion zag hij een laag schot gekeerd. City verloor met 2-1 van de club van

Carl Hoefkens

, die op de bank bleef.

ITALIË

Gaby Mudingayi

speelde 90' bij Lecce en keerde met een 0-0 terug naar Bologna. Even lang voetbalde collega-Rode Duivel

Anthony Vanden Borre

met Genoa bij Chievo. Genoa won met 0-1. (vdm)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen