Volksverhuizing bij Germinal Beerschot

De lenteschoonmaak bij Germinal Beerschot komt vroeg dit jaar. In januari moeten zes spelers vertrekken en nog eens vijf spelers op hun tellen passen. Van de tien zomertransfers zijn er maar twee echt gelukt.

Het transferbeleid van Racing Genk werd terecht kritisch onder de loep genomen, maar wat gezegd van de zomeraankopen van Germinal Beerschot? Van de tien Kielse transfers zijn er maar twee echt gelukt: die van Silvio Proto en Faris Haroun. Drie zijn er mislukt: Khalilou Fadiga, Rocky Peeters en Bartholomeo Ferrara. En vijf 'aanwinsten' hangen nog in de balans: Kevin Vandenbergh, Marco Né, Djordje Svetlicic, Nzelo Lembi en Paul Kpaka. De transfers van de jongeren Thomas Kaminski en Madjim Haroun (broer van Faris) werden buiten beschouwing gelaten.

In bestuurskringen valt te horen dat zeven, acht spelers de club in januari moeten verlaten. Buiten het trio Fadiga-Peeters-Ferrara mogen ook King, Owusu en Lembi naar andere oorden uitkijken. Germinal Beerschot wil de kaart trekken van de jeugd en drie sterkhouders aantrekken. In dat verband vielen al de namen van Camara en Tambwe, die Germinal Beerschot-coach Aimé Anthuenis uit zijn ex-club Lokeren wil weghalen. Camara kreeg dit seizoen in elke match speelminuten, maar stond nog maar twee keer in de basis. Tambwe scoorde zes keer in de heenronde van vorig seizoen, maar mocht dit jaar nog maar één keer meedoen.

Blessures

Waarnemend voorzitter Herman Kesters wil nog geen namen kleven op de inkomende of uitgaande transfers in het Kiel, maar geeft toe dat er een volksverhuizing in de kleedkamer op til is.

'Als we niks doen, krijgen we beslist een hoop verwijten naar ons hoofd geslingerd', zegt Kesters, die samen met ex-voorzitter Jos Verhaegen de meeste transfers van vorige zomer afhandelde. 'Op dit ogenblik kreeg ik al zeven bladzijden vol met namen van spelers die allemaal worden aangeboden door allerlei soorten managers. Van sommigen heb ik soms zelfs nooit gehoord.'

'Natuurlijk hou ik ruggespraak met Aimé Anthuenis', zegt Kesters. 'Hij heeft nog enkele weken om zijn evaluatie van de huidige groep te maken. In afwachting verwachten we dat de spelers tijdens de komende weken knokken voor elk punt en dan zien we wel wat er rond Nieuwjaar gebeurt.'

De waarnemend voorzitter ziet echter ook verzachtende omstandigheden.

'Je moet toch toegeven dat we niet gespaard blijven van blessures. Gelukkig zal het bij Rocky Peeters nogal meevallen: geen scheurtje, maar een verrekking en misschien hooguit één weekje buiten strijd. Kpaka is er vermoedelijk erger aan toe met een scheurtje in de lies. Wie we momenteel het ergste missen, is echter Daniel Cruz, een rustbrengende figuur, die de bal kan bijhouden en er ook nog iets zinnigs mee kan doen. Maar het ziet er naar uit dat hij wellicht niet meer voor Nieuwjaar zal meespelen.' (mcd, ppl, bla)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen