Lewis Hamilton weer de sterkste

© © KERIM OKTEN

Eén week na de Grote Prijs van Canada bleek Lewis Hamilton ook de sterkste tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De jonge Brit hield een hele wedstrijd ploegmaat Fernando Alonso achter zich en vergroot zijn voorsprong in de WK-tussenstand tot tien punten.

Gert Vermersch

'Dit is een droom', grijnsde Hamilton enkele ogenblikken nadat hij schaterend over de finishlijn was gereden. 'Montréal en Indianapolis waren twee circuits waar ik nog nooit een meter had gereden, maar ik pak wel twee keer de zege. Niet te vatten eigenlijk.'

Hamilton blijkt met die dubbel in goed gezelschap: ook Damon Hill en Nigel Mansell wonnen immers hun eerste twee Grote Prijzen bij opeenvolgende races. De Britse pers heeft de jonge kleurling nu al gebombardeerd tot sportman van het jaar.

Complimentjes

De minzame Hamilton had achteraf ook nog enkele complimentjes voor zijn ploegmaat Fernando Alonso over ('Hij streed echt heel fair'), maar daar had de Spanjaard duidelijk lak aan. De regerende wereldkampioen had voor de race meegegeven dat hij deze keer wel voor Hamilton wou eindigen, maar op de start en een inhaalpoging halverwege na kon hij de WK-leider nooit bedreigen.

'De start is hier doorslaggevend', stelde Alonso een beetje grimmig. 'Ik wou mijn race echter niet onmiddellijk in de kattenbak eindigen, dus nam ik niet echt alle risico's van de wereld om Lewis te passeren. Na de tweede pitstop was ik zeker dat ik tweede zou eindigen, ik heb dan maar voor de punten gekozen. Ik was eigenlijk al bezig met de volgende race in Frankrijk.'

Misschien geen slecht idee, want Alonso telt nu al een zege (tien punten) achterstand op zijn ploegmaat. De Spanjaard moet dus snel iets vinden om de immer verbazende rookie achter zich te houden. De vraag is of hij dat wel kan, want nooit eerder in zijn carrière had Alonso een ploegmaat van evenwaardig niveau. Bovendien kan Hamilton nog steeds zonder druk rijden, want hij heeft nu al alle verwachtingen meer dan ingelost.

Geruchtenmolen

Dit resultaat zal de geruchtenmolen in de Spaanse ('Alonso voelt zich niet thuis bij McLaren') of de Britse pers ('Alonso verlaat McLaren) alvast niet doen stilvallen, maar teambaas Ron Dennis beweert alles onder controle te hebben. 'Lewis en Fernando werken perfect samen. De jongens spelen zelfs samen op de PlayStation', levert hij als bewijs.

Het enige positieve dat Alonso aan het Noord-Amerikaanse hoofdstuk van het seizoen kan overhouden, is dat de concurrentie van Ferrari voorlopig lijkt weggevallen. Felipe Massa en Kimi Räikkönen waren het hele weekend niet in staat om een vuist te maken en moesten zich beperken tot een onderling duel. Een duel waarbij Massa aan het langste eind trok, waardoor de Braziliaan zijn al sterke positie binnen het team nog wat verstevigde. Nu nog de kloof met de McLarens dichten.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen