Frutos op het matje geroepen

© photonews

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck heeft gisteren Nicolas Frutos op het matje geroepen voor zijn gedrag (en uitsluiting) tijdens de topper van vorige zondag op Club Brugge. De Argentijn werd uitgesloten na twee gele kaarten, waarvan hij er eentje kreeg voor protest. Van Holsbeeck heeft Frutos gevraagd zich voortaan wat meer gedeisd op te stellen.

'Nico heeft de boodschap begrepen. Hij is een intelligente voetballer en beseft dat we hem nodig hebben op het veld en niet op de tribune. Het was niet nodig dat ik dreigde met boetes. We hebben het probleem in een positieve sfeer opgelost.'

Toch geen klacht

Anderlecht gaat ook geen stappen ondernemen om de schorsing van Frutos ongedaan te maken. Herman Van Holsbeeck had maandag nochtans aangekondigd dat hij de rode kaart en schorsing zou aanvechten bij de voetbalbond.

'De tweede gele kaart ongedaan maken heeft geen kans op slagen', zegt Van Holsbeeck. 'Het enige wat we kunnen bereiken, is een straf voor Simaeys.'

Het bondsparket kan enkel maar straffen op basis van videobeelden indien de scheidsrechter een bepaalde spelfase niet heeft gezien. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij een kopstoot van Germinal Beerschotter Khalilou Fadiga tegen Gentenaar Kenny Thompson. Een beslissing van de scheidsrechter ongedaan maken, kan niet.

'In dit geval kunnen we niets veranderen aan de tweede gele kaart van Frutos, maar kunnen we na het bekijken van tv-beelden wel eventueel Simaeys een straf geven. Maar de feiten lijken me niet van die aard te zijn dat iemand een klacht bij ons zou indienen', zegt bondsprocureur René Verstringhe. (bla)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen