Technisch directeur Mark Wotte vindt Buffel onmisbaar voor Feynoord

Het gaat niet goed met Thomas Buffel bij Feyenoord. Nadat hij de voorbije speeldagen al meer op de bank zat dan hem lief was, moest hij van Ruud Gullit afgelopen dinsdag zelfs met de beloften opdraven in een bekerwedstrijd. Tegen VVV Venlo godbetert. Toch wil Feyenoord nog steeds het contract van onze 23-jarige landgenoot verlengen.

Wouter DEVYNCK

Gisteren was er contact tussen Mark Wotte, technisch directeur bij Feyenoord, en Buffels zaakwaarnemer Paul Courant. Deze laatste ventileerde zijn ongenoegen over het feit dat de 16-voudige Rode Duivel met de beloften in de beker moest opdraven. Wotte en Courant kwamen uiteindelijk overeen dat ze in oktober met elkaar rond de tafel gaan zitten om over het openbreken van het contract van Buffel te praten. Dat loopt nu tot 2006.

,,Spelen in de Amstel Cup was geen vernedering voor Thomas'', aldus Wotte. ,,Het is trouwens in overleg met hem beslist. Iedereen gunt Thomas een basisplaats. Maar de stormachtige ontwikkeling van Kalou, die in de vorm van zijn leven zit, houdt hem op de bank. Dat is het logische gevolg van een de concurrentie. Thomas heeft vorig jaar trouwens zelf gevraagd om de concurrentie te verhogen. Gullit is ook een trainer die niet naar namen of reputaties kijkt. Dat wij hem op de bank zouden zetten omdat hij zijn contract niet wil verlengen, is trouwens klinkklare onzin."

Transfer

,,Thomas heeft ons de voorbije twee jaar veel diensten bewezen", vervolgt Wotte. ,,Ik heb begrip voor zijn situatie. Dat hij in de gegeven omstandigheden niet geneigd zal zijn om zijn contract open te breken? Dat was hij in augustus ook al niet. Als de situatie niet wijzigt, moeten we samen naar een oplossing zoeken. Een transfer? Als een club met een aanvaardbaar bod komt, willen we rond de tafel zitten. Maar tot op heden is nog geen concreet bod uitgebracht. Op dit moment is hij onmisbaar voor Feyenoord. We beschikken nu over een uitgebalanceerd team. Zonder Buffel worden we zwakker. Pas na 10, 15 wedstrijden wil ik een evaluatie maken, maar Thomas moet nu wel laten zien dat hij een basisspeler is."

Voor Paul Courant is het duidelijk dat de huidige situatie niet goed is voor Buffel. ,,Het belangrijkste is dat Thomas aan spelen toe komt", vertelt hij. ,,Als dat niet bij Feyenoord kan, kan een transfer de oplossing zijn. Maar we moeten ook niet te hard van stapel lopen. Het kan snel keren."

Wouter DEVYNCK

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen