Uitblinker Buffel schiet Nederlandse zorgen van zich af

© belga

Thomas Buffel mag met zijn twee doelpunten het gelijkspel tegen de Noren op zijn naam schrijven. De aanvaller van Feyenoord, die zondag door trainer Ruud Gullit na de eerste helft naar de kant gehaald werd, haalt hiermee toch een beetje zijn gram.

Ludo VANDEWALLE in Oslo

Gullit verklaarde aan de Nederlandse pers dat hij Buffel slecht vond spelen na een volgens de Nederlander ook al niet schitterende voorbereiding. Buffel wil na zijn aankomst in Rotterdam een gesprek met Gullit.

Over het verloop van de wedstrijd was hij het eens met zijn ploegmaats. Onze Duivels hadden het moeilijk met het spel van de Noren en hebben zelf te weinig gevoetbald, vooral in de tweede helft. Buffel zelf was in de eerste helft alomtegenwoordig en was een constant gevaar voor de Noorse verdediging. Hij scoorde zijn derde en vierde goal als Rode Duivel. In de tweede helft kwam hij zoals de rest van de ploeg niet meer in het spel voor en werd hij door Anthuenis een half uur voor tijd naar de kant gehaald om Pieroni nog een kans te geven.

,,In de eerste helft hebben we goed gespeeld. De start van de wedstrijd was moeilijk, maar we zijn blijven voetballen. In de tweede helft hebben we dan weer te weinig gevoetbald. We hebben de stijl van de Noren overgenomen en te veel met de lange bal gewerkt. Mijn tweede doelpunt was het moeilijkste. Je moet die bal goed meenemen, controleren en binnenschieten. En dat is niet altijd even makkelijk. Ik leek sneller dan mijn tegenstander omdat ik de bal goed meenam. Het resultaat moet ons vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen Litouwen."

Mbo of Sonck

,,Globaal ben ik tevreden over het samenspel met Mbo'', stelde Buffel. ,,Al heb ik met Sonck ook al goede wedstrijden gespeeld. Ik vond mijn wedstrijd en mijn doelpunten niet echt een antwoord aan Gullit. Ik ben gewoon goed bezig bij Feyenoord en ik kan zijn uitspraken maar moeilijk plaatsen. Terug in Rotterdam ga ik zeker met hem spreken."

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen